luni, 16 iulie 2012

INTC în paşi de dans, la Iaşi


Întâlnirea naţională a tinerilor catolici


   
     Am urmărit cu o plăcere deosebită acest videoclip, mai ales pentru că tinerii dansatori îmi sunt în parte cunoscuţi şi în al doilea rând pentru că eram la momentul filmării în curtea catedralei chiar la câţiva metri, în afara cadrului. Este deja pe Youtube, vizionat de tot mai mulţi oameni. Evenimentul de la Iaşi, din perioada 25-29 iulie e unul de anvergură naţională. Va fi o manifestare de credinţă, cu accente specifice tinerilor, cu cântec, entuziasm, rugăciune, celebrări sfinte, colocvii, cateheze şi alte lucruri care umplu programul întâlnirii.
Mi-a plăcut cuvântul final al episcopului auxiliar, PS Aurel Percă, adresat la liturghia tinerilor, ieri 15 iulie, înaintea încredinţării mandatului, în care, evocând ospitalitatea patriarhului Abraham cu cei trei necunoscuţi, a cerut tinerilor gazdă aceeaşi ospitalitate cu cei care vor veni din toate părţile ţării. Magistral a fost şi pr. Bulai în predica din cadrul aceleiaşi liturghii, survolând pe toată liturgia cuvântului, pe cele trei lecturi şi pe psalm, spunându-le tinerilor că în ei trebuie să se vadă binecuvântarea lui Dumnezeu în tot ceea ce vor face pentru ceilalţi şi împreună cu ei.
      Fizic nu voi putea participa la acest eveniment sărbătorit la Iaşi, dar în spirit mă voi strădui să fiu chiar în mijlocul lui.

Iată şi videoclipul:
    

  
        Le doresc tinerilor să trăiască împreună adevărate bucurii, în capitala culturală a Moldovei, şi spirituală a diecezei de Iaşi, să se bucure de ei înşişi şi unii de alţii, şi mai ales de Prietenul, Fratele, Domnul, Învăţătorul şi Mântuitorul lor, Isus Cristos.

2 comentarii:

  1. Multumim mult, parinte! Ne vom stradui sa fim gazde cat mai bune si sa ne simtim cu totii bine in jurul lui Isus!Bucurati-va mereu in Domnul!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa inteleg ca sunteti domnul anonim iesean! Sa va bucurati de sarbatoarea intalnirii nationale a tinerilor catolici ce bate la usa! Cu bucurie in Domnul!

    RăspundețiȘtergere